Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty straých materí,,
Koložvárska kapusta od babičky
Koložvárska kapusta od babičky recept.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg kapusta kyslá
- 1 hrnček ryža
- 600 g mleté mäso bravčové
- 1 ks klobása
- 2 ks Cibuľa
- korenie čierne mleté
- paprika červená mletá
- soľ
- 4 strúčiky cesnak
- 250 ml smotana kyslá
- 250 ml šľahačka
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu si trochu premyjeme a prekrájame na menšie kúsky.
V hrnci si na oleji a cibuľlke pripravíme ryžu. Ja ju robievam jeden hrnček ryže na dva hrnčeky vody.
Na panvicu si dáme druhú cibuľku, ktorú sme nakrájali, pridáme olej a mleté bravčové mäso. K mäsu dáme papriku, korenie, soľ a cesnak. Opekáme kým sa vydusí všetka voda.
V miske si zmiešame smotanu kyslú a sladku aby boli pekne spojené a keď áme všetko hotové pustíme sa do vrstvenia.
Na spodok dáme tretinu kyslej kapusty bez šťavy, na ňu polovicu orestovaného mäsa, ďalej polovicu pokrájanej klobásy, polovicu smotanovej zmesi, ryžu. Ďalej dáme tretinu kapusty, druhú polovicu mäsa a klobásy a navrch zvyšnú kapustu. Do zvyšnej smotany zamiešame čajovú lyžičku mletej papriky a vylejeme na kapustu. Pečieme 40 minút na 200 stupňov.