Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Kôprová omáčka s vajíčkom
Tento recept na kôprovú omáčku s vajíčkom patrí medzi moje obľúbené. Tradícia kôprovej omáčky siaha do hlbín českej kuchyne a pripravoval ju môj otec, ktorý bol kuchárom. Myslím, že kľúčom k úspechu je trpezlivosť a kvalitný kôpor.
Ingrediencie
- 50 g maslo
- 1 pl hladká múka
- 1 Lyžica soľ
- 1 Lyžica cukor
- 4 ks vajce
- 50 g čerstvý kôpor
- 150 ml Krémy
- 1 l vody
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou všetkých ingrediencií. Na panvici rozohrejte maslo. Potom na panvicu pridajte múku a urobte svetlú zápražku.
Do panvice pridajte kôpor. Dbajte na to, aby bol čerstvý, pretože naozaj zvýrazní chuť omáčky.
Pridajte vodu, soľ a cukor a nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 20 minút. Občas premiešajte. Pridajte smotanu a nechajte omáčku ešte niekoľko minút bublať.
Medzitým si uvarte vajcia natvrdo. Uistite sa, že vajcia nie sú prevarené, ja osobne mám radšej mäkší žĺtok, ktorý sa krásne kombinuje s omáčkou.
Do omáčky pridajte vajcia a nechajte ich chvíľu zohriať. Potom podávajte s knedľou.