REKLAMA
Kráľovské palacinky
Recept na tieto ľahké a nadýchané palacinky pochádza z Rakúska. Ich príprava je neuveriteľne rýchla a môžete ich podávať ako múčnik alebo vynikajúci olovrant.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 240 g hladká múka
- 1⁄4 lyžičky soľ
- 180 ml mlieka
- 6 vajce
- 120 ml šľahačkovej smotany
- maslo
- hrozienka
- práškový cukor
- jablkové pyré
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V mise zmiešajte hladkú múku a soľ. Prilejte mlieko a vyšľahajte hladkú zmes.
2. Krok
Žĺtky oddelte od bielkov. Do pripravenej zmesi vmiešajte žĺtky a smotanu.
3. Krok
V čistej suchej mise vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a opatrne ho primiešajte do zmesi.
4. Krok
V panvici rozohrejte trochu masla a na horúce maslo nalejte asi 1/2 cm vrstvu pripravenej zmesi.
5. Krok
Palacinku posypte hrozienkami, obráťte ju a opečte aj z druhej strany.
6. Krok
Nakoniec palacinky rotrhajte, položte na tanier posypte trochou práškového cukru a podávajte s jablkovým pyré, posypané ďalšími hrozienkami.