REKLAMA
Zdroj: moranaF from Getty Images
Krehké linecké pečivo
Toto je recept na tradičné krehké linecké pečivo, ktoré sa zlepuje džemom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
60
- 300 g hladká múka
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 2 kus žĺtky
- štipka soli
- citrónová kôra
- džem na plnenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku s cukrom, pridajte nakrájané maslo, žĺtky, soľ a citrónovú kôru a spracujte na hladké cesto.
2. Krok
Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky aspoň na hodinu.
3. Krok
Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenom povrchu na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary.
4. Krok
Linecké pečivo pečieme v rúre predhriatej do 180 stupňov po dobu 8 minút.
5. Krok
Po vychladení potrieme jednu polovicu pečiva džemom a zlepíme ho druhou polovicou.
6. Krok
Nakoniec môžeme linecké koláčiky posypať cukrom.