Zdroj: xxf from Getty Images
Krémová cesnaková polievka v bosniaku
Táto krémová cesnaková polievka v bosniaku vás zaručene zasýti a aj zahreje.
Ingrediencie
- 1 ks bosniak alebo chlieb
- 2 hlavy cesnaku
- 2 Lyžice masla
- 3 Lyžice hladká múka
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie
- pažítka na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si pripravíte všetky potrebné ingrediencie.
Rozohrejte maslo v hrnci a pridajte k nemu nasekaný cesnak. Opražte ho pár minút, kým nezačne pekne voňať. Potom k nemu pridajte múku a rozmiešajte. Vlejte pomaly vývar a neustále miešajte, aby ste predišli vytvoreniu hrudiek.
Po prilievaní všetkého vývaru nechajte polievku na miernom ohni variť asi 20 minút. Potom prilejte smotanu na varenie, polievku osoľte a okoreňte podľa chuti. Ešte pár minút nechajte variť.
Medzitým, kým sa cesnaková polievka varí, vydlabeme bosniak alebo chlieb.
Polievku potom môžete podať buď s bosniakom na strane, alebo bosniak nakrájajte na kocky a pridajte priamo do polievky.
Pred podávaním môžete polievku ozdobiť petržlenovou vňaťou alebo podávať s krutónmi a nakrájaným mäsom.