REKLAMA
Zdroj: FB- Šikovná vareška
Krémová dubáková polievka
Dubáková polievka na kyslo
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g zemiak
- 250 g čerstvé huby
- 1⁄2 kl mletý kmín
- 30 g maslo
- 300 ml Tučná smotana
- 3 pl múka
- 2 pl citrónová šťava
- 1⁄2 kl cukor
- podľa chuti kyslá smotana
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky oškrabeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 1,5 l osolenej vody. Huby očistíme a nakrájame na plátky.Na masle opražíme huby a kmín a necháme 10 minút dusiť. V malom množstve smotany rozmiešame múku na hustú kašu, pomaly a opatrne prilievame ďalšiu smotanu tak, aby nám nevznikli hrudky. Cez cedník ju vlejeme do uvarených zemiakov a premiešame.
2. Krok
Polievku varíme 10 minút za občasného miešania. Do uvarenej polievky pridáme aj huby spolu s vodou, ktorú pustili. Pred podávaním ochutíme kyslou smotanou a citrónovou šťavou, po pridaní smotany polievku už neprihrievame. Možeme ozdobiť nasekanoupažítkou. Dobrú chuť !