REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Krémová patizónová polievka
Patizónová polievka na kyslo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 väčší patizón
- 4 zemiak
- 1 Cibuľa
- maslo
- zeleninový bujón
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- mletej rasce
- 5 pl mlieko
- 1 pl múka
- cukor a ocot
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na masle si opečieme nasekanú cibuľku najemno. Pridáme korenie, soľ, kmín a orestujeme.
2. Krok
Pridáme na kocky pokrájaný patizón spolu so zemiakmi. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka.
3. Krok
Keď je všetko mäkké polievku rozmixujeme. Dochutíme ju cukrom a octom aby mala príjemnú sladkokyslú chuť. Na záver už len prilejeme trošku mlieka, v ktorom sme rozmiešali múku.