REKLAMA
Krémové a šťavnaté hubové rizoto - recept
Šťavnaté hubové rizoto na taliansky spôsob.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 800 g zeleninový bujón
- 160 g ryže arborio
- 2 čl olivového oleja
- 200 g zmiešaných húb nakrájaných na kocky
- 60 ml bieleho vína
- 1 lyžičky soľ
- 1 pl bielej miso pasty (voliteľné)
- 1 Štipka korenia
- šľahačka
- 1 pl maslo
- 15 g strúhaného parmezánu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja, pridáme nasekané huby a opečieme do zhnednutia. Huby odstavíme, dáme vedľa do misky.
2. Krok
Do tej istej panvice si dáme druhú lyžicu oleja a pridáme nasekanú cibuľu. Osmahneme do sklovita.
3. Krok
Pridáme ryžu, soľ a opekáme.
4. Krok
Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou. Ak chceme pridáme miso pastu.
5. Krok
Pridáme podusené huby, lyžicu masla, smotanu na šľahanie množstvo podľa chute, víno, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán.
6. Krok
Necháme všetky suroviny spojiť a miešame. Rizoto servírujeme s vňaťou alebo bylinkami. Dobrú chuť.