Zdroj: Radu Bercan from Canva
Krémové rizoto so smotanou a hráškom
Krémové rizoto so smotanou a hráškom je perfektným jedlom pre tých, ktorí hľadajú zdravé a vyvážené varenie.
Ingrediencie
- 200 g ryža Arborio
- 150 g hrášok
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl olivový olej
- 100 ml biele víno
- 1 l zeleninový vývar
- 50 g parmezán
- 30 g maslo
- 1 ks citrón
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si všetky suroviny. Ryžu opláchneme pod studenou vodou a necháme scediť. Cibuľu nakrájame na jemno. Hrášok opláchneme.
Na panvici rozpálime 2 polievkové lyžice olivového oleja a na strednom ohni orestujeme cibuľu dozlatista.
Pridajte ryžu do panvice a miešajte, kým nebude ryža sklovitá. Potom pridajte biele víno a miešajte, kým víno nevyprchá.
Postupne pridávajte zeleninový vývar, po 1 šálke, a miešajte, až kým ryža nevstrebá všetku tekutinu. Pridajte ďalší šálok vývaru a opakujte, až kým nie je ryža mäkká.
Keď je ryža mäkká, pridajte hrášok, maslo, Parmezán a citrónovú šťavu. Miešajte, kým sa všetko nespojí a nevznikne krémová zmes.
Posypeme Parmezánom a podávame teplé. Dobrú chuť!