REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Krémové šafránové rizoto
Krémové šafránové rizoto s permezánom. Na prípravu šafránového rizota je vhodná táto talianska ryža: Carnaroli, Vialone Nano alebo Arborio.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 l kurací vývar
- 2 ks Cibuľa
- 50 g maslo
- 300 g ryža
- 150 ml biele víno
- 80 g parmezán
- Štipka šafránu
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
2. Krok
Nakrájanú cibuľu speníme na masle a pridáme ryžu.
3. Krok
Ryžu premiešame a podlejeme vínom. Takto ju varíme zhruba 3 minúty.
4. Krok
Potom pridáme trochu šafránu a ryžu postupne zalievame pripraveným horúcim vývarom pokiaľ sa všetko nevstrebe.
5. Krok
Keď máme ryžu už makkú, primiešame k nej parmezán a varíme pokiaľ sa nerozpustí.
6. Krok
Krémové šafránové rizoto môžeme dochutiť čiernym korením a soľou. So soľou však opatrne nakoľko je už vývar slaný.