REKLAMA
Kulajda
Recept na tradičnú českú kulajdu s hríbami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g zemiaky
- 3 hrste sušené hríby
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 ks vajcia
- 1 l hovädzí vývar
- 2 dcl voda
- 2 pl cukor
- 2 pl hladká múka
- 1 pl olej
- 2 pl maslo
- 1 čl kmín
- 2 pl ocot
- Hŕstka kôpor
- 4 ks nové korenie
- 3 ks bobkový list
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na oleji orestujeme nakrájané zemiaky. Pridáme k nim hríby, ktoré sme namočoli do horúcej vody. Spolu restujeme. Podlejeme vodou a dusíme asi 5 minút.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Prilejeme vývar, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ, čierne korenie a kmín. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pripravíme si z masla a hladkej múky zásmažku. Do svetlej zásmažky prilejeme smotanu a poriadne rozmiešame. Takto pripravené zásmažku nalejeme do polievky a premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Polievku prevaríme aspoň 10 minút. Na dochutenie pridáme cukor a ocot. Do vriacej polievky rozklepneme vajíčka a vidličkou rozmiešame. Na záver už len do polievky pridáme nasekaný kôpor a môžeme podávať.
Zdroj: Youtube