REKLAMA
Zdroj: canva
Kuracia polievka s ružičkovým kelom
Výborná kuracia polievka plná vitamínov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g kuracie chrbáty
- soľ
- 1 ks Cibuľa
- 1 ks cesnak
- 3 ks mrkiev
- 1 ks zemiak
- 1 ks petržlen
- 5 ks mleté čierne korenie
- drvená rasca
- 3 ks pimiento
- 1 ks slepačieho bujónu
- 15 ks mrazený ružičkový kel
- 80 g mrazené fazuľové zelené struky
- petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie chrbáty umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme 2 litrami vody a dáme variť. Keď začnú vrieť, z polievky odoberieme penu. Osolíme.
2. Krok
Do polievky pridáme očistený cesnak, cibuľu, zemiak,nakrájanú koreňovú zeleninu a kurací bujón. Polievku ochutíme rascou, korením a vegetou podľa vlastnej chuti.
3. Krok
Asi 15 minút pred koncom varenia pridáme do polievky mrazený ružičkový kel a mrazené fazuľové struky. Dochutíme nakrájanou petržlenovou vňaťou.
4. Krok
Po uvarení vyberieme z polievky kuracie chrbáty, oberieme z nich mäso a vrátime ho späť do polievky.