REKLAMA
Kuracie kocky so šampiňónmi a jazmínovou ryžou
Kuracie mäso na šampiňónoch a smotanova omáčka, výrazná chuť po hubách a použitých koreninách.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 250 g kuracie prsia
- 150 g huba
- 2 jarná cibuľa
- 1 smotana na šľahanie alebo mlieko
- slnečnicový olej
- soľ
- 1 polievková lyžica korenie kurkuma
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 pack jazmínová ryža
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok
Nakrájame si cibuľku, mäsko na kocky, šampiňóny na plátky. Rozohrejeme si olej a dáme postupne cibuľku, mäso, šampiňóny. Osolíme, okoreníme. Ja dávam korenie od kamaráta z Turecka, ale keďže každý nemá tu možnosť dala by som napríklad kurkumu alebo niečo podobné... už podľa chute.
3. Krok
Keď sa mäso a šampiňóny opečú, podlejeme smotanou a podusíme tak cca. 10 minút. Nakoniec môžeme dať plátok masla, ale nemusí byť. Podávame s jazmínovou ryžou a posypeme nakrájanými cíbikmi z jarnej cibuľky. Toto je veľmi klasický a rýchly obedík vylepšený korením. Nech obedík chutí.