REKLAMA
Zdroj: VankaD from Getty Images
Kuracie na mede
Kuracie na mede je skvelé jedlo, ktoré je nielen veľmi chutné, ale aj zdravé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Domov
- 1 kus kuracieho mäsa
- 2 Lyžice Med
- 2 Lyžice sójovej omáčky
- 1 Lyžica mleté čierne korenie
- 1 Lyžica soľ
Bylinky a korenie
- 2 Lyžice Cesnak, nasekaný
- 1 Lyžice Rozmarín, nasekaný
- 1 Lyžice Tymián, nasekaný
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. Kurča dôkladne umyte a osušte. Zmiešajte med, sójovú omáčku, mleté čierne korenie a soľ a naneste zmes na kurča.
2. Krok
Kuracie mäso vložte do pečiacej misy a posypte nakrájaným cesnakom, rozmarínom a tymiánom. Kuracie mäso pečte v rúre asi hodinu, alebo dokým nie je zlatohnedé a šťavnaté.
3. Krok
Kontrolujte kurča každých 15 minút a polievajte ho šťavou, ktorá sa uvoľnila počas pečenia. To zabezpečí, že kurča bude mať krásnu zlatohnnedú farbu a bude šťavnaté.
4. Krok
Kurča na mede je hotové, keď je mäso úplne opečené a šťava z kurčaťa je čistá. Nechajte kurča asi 10 minút odpočívať pred podávaním. Dobrú chuť!