Kuracie plátky v kari omáčke
Výborné mäsko vhodné na nedeľný obed
Ingrediencie
- 1 kg kuracie prsia
- 1 čl kari korenie
- 1⁄2 čl mletej rasce
- 5 pl paradajková šťava
- soľ
- mleté čierne korenie
- múka
- 1 kl mletej sladkej papriky
- mletá chilli paprika
- rastlinný olej
- 1 strúčik cesnak
- zeleninové ochucovadlo
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a sprudka opečieme na panvici na rozpálenom oleji. Mäso postupne vyberieme a udržujeme v teple pod pokrievkou.
Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú upražíme dosklovita. Vrátime naspäť mäso, pridáme paradajkovú omáčku, kari korenie, kmín, prelisovaný cesnak, mletú červenú papriku, chilli papriku, podľa chuti a zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso zaliate. Dusíme domäkka, občas premiešame a podľa potreby pridáme vriacu vodu. Omáčku netreba zahusťovať, stačí múka ktorou boli poprášené rezne. Dochutíme a podávame.
Môžeme použiť aj iné mäso, napr. bravčové karé, stehno. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!