REKLAMA
Zdroj: Tetiana_Chudovska from Getty Images
Kuracie prsia v smotanovej omáčke so zemiakmi
Tento recept je tradičným maďarským pokrmom, v ktorom kuracie mäso a zemiaky dokonale splynú v bohatej a krémovej smotanovej omáčke. Toto je perfektná večera pre celú rodinu, ktorá sa bude páčiť každému.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Kurča
- 600 g kuracie prsia
- 2 strúčky cesnak
- Štipka soľ a korenie
Zemiak
- 1 kg zemiak
Smotanová omáčka
- 2 dl Tučná smotana
- 100 g Syr
- paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv pripravíme suroviny.
2. Krok
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky a ochutíme cesnakom, soľou a korením.
3. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
4. Krok
Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
5. Krok
Do pekáča vrstvíme kocky kurčaťa a zemiakov.
6. Krok
Pripravíme omáčku: smotanu zohrejeme, pridáme syr a korenie.
7. Krok
Hotovú omáčku vlejeme na vrstvy kurčaťa a zemiakov v pekáči.
8. Krok
Pečieme v predhriatej rúre po dobu 1 hodiny.
9. Krok
Pred podávaním nechajte odpočívať 10 minút.