Zdroj: ALLEKO via iStockPhotos
Kuracie ragú so smotanovou omáčkou a hubami
Ako človek, ktorý trávi veľa času v kuchyni, som tento recept na dusené kuracie mäso pripravila už niekoľkokrát a vždy je to veľký hit. Je plný chuti, ľahko sa pripravuje a má ten "dobrý pocit" pohodlného jedla. Kuracie prsia sú dusené so zeleninou a hubami a dokončené vývarom a smotanou, ktoré sa hodia k ryži alebo čerstvému chlebu ako príloha.
Ingrediencie
- 600 g nakrájané kuracie prsia
- 2 nakrájané na kocky mrkiev
- 2 rez Cibuľa
- 200 g Huby, nakrájané na plátky
- 2 PL slnečnicový olej
- 2 PL múka
- 400 ml slepačieho bujónu
- 200 ml šľahačka
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL tymián
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu kuracieho ragú najprv vo veľkej panvici zohrejte slnečnicový olej. Kuracie mäso na ňom opečte zo všetkých strán dozlatista. To dodá pokrmu hlbokú chuť, ktorá by vám nemala chýbať.
Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a cibuľu a smažte niekoľko minút, kým nezmäknú.
Pridajte huby a všetko spolu smažte asi 5 minút. Zistil som, že vyprážanie húb vytvorí úžasnú chuť, ktorá dodá ragú hĺbku.
Zeleninu a mäso posypte múkou a dobre premiešajte. Múka neskôr dodá ragú peknú hustotu.
Prilejte kurací vývar a všetko dobre premiešajte. Nechajte ragú variť približne 20-30 minút, aby sa chute spojili.
Pridajte smotanu na šľahanie a dochuťte soľou, korením a tymianom. V tejto fáze odporúčam ragú ochutnať a upraviť korenie podľa chuti.
Ragú varte ďalších 10-15 minút, kým nedosiahne požadovanú hustotu.
Kuracie ragú ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.