Zdroj: Pixabay
Kuracie ražniči
Kuracie ražniči sú skvelou voľbou pre milovníkov kuracieho mäsa, ktorí túžia po jednoduchom, no chutnom jedle. Táto jednoduchá a rýchla receptúra využíva šťavnaté kúsky kuracieho mäsa, papriku a paradajky, ktoré dodávajú jedlu osviežujúcu chuť a farbu.
Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa
- 1 veľká červená paprika
- 1 veľká žltá paprika
- 1 veľká paradajka
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- 1 čl sušeného oregana
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso si umyjeme a nakrájame na väčšie kocky.
Mäso poolejujeme pridáme k nemu soľ, korenie, oregano, prelisovaný censak a nastrúhanú cibuľu.
Premiešame. Necháme marinovať 30 minút. Zatiaľ si nakrájame papriky a paradajku na väčšie kocky.
Zeleninu pridáme k mäsu a necháme spolu marinovať ešte aspoň 20 minút.
Teraz začneme mäso, papriku a paradajku striedavo napichovať na drevené špajdle. Pripravené ražniči uložíme na plech na pečenie.
Pečieme prikryté vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 25 minút. Podávame ihneď po upečení.