Zdroj: JackF from Getty Images
Kyslá kapusta v zaváracích pohároch
S každou prichádzajúcou jeseňou pripravujem na zimu kyslú kapustu. Jej lahodná chuť a množstvo vitamínov sú pre mňa nevyhnutnosťou a chránia moju rodinu pred prechladnutím.
Ingrediencie
- 2 Hlavy Biela kapusta
- 2 ks veľká mrkva
- 2 lyžice soľ
- 50 ml vody
Najnovšie letáky
Postup
Začnime prípravou všetkých ingrediencií a nástrojov. Kapustu dôkladne umyte a odstráňte všetky poškodené listy.
Kapustu a mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Nezabudnite si pritom nasadiť rukavice, aby ste sa neporezali.
Vo veľkej mise zmiešajte kapustu a mrkvu a pridajte soľ. Dôkladne premiešajte, kým sa soľ úplne nerozpustí.
Môžeme začať plniť nádoby. Poháre naplňte kapustou tesne a pevne, nenechávajte miesto. Je to dôležité pre kvasinky, ktoré sa tvoria v dôsledku kvasenia.
Do každého pohára pridajte vodu do polovice. Uzavrite poháre a nechajte ich 3 týždne na tmavom a chladnom mieste. Počas tejto doby kapusta prirodzene skvasí. Po vykvasení uložte poháre na chladné miesto. Kapusta je pripravená na konzumáciu po 3 mesiacoch.