Zdroj: FB: Boží recepty
Langoše so zakysanou smotanou
Langoše z kyslej smotany sú neuveriteľnou pochúťkou. Kombinácia chrumkavého vonkajšku a mäkkého vnútra spolu s kyslou smotanou a cesnakom je jednoducho neodolateľná.
Ingrediencie
- 350 g hladká múka
- 2 lyžice soľ
- 2 lyžice cukor
- 250 ml kyslá smotana
- 1 Pohár Horúca voda
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Vo vlhkej miske zmiešajte droždie s cukrom a trochou teplej vody. Takto ho aktivujem a nechám reagovať asi 10 minút.
Medzitým si pripravím múku, ktorú zmiešam so soľou a pridám do nej pripravené droždie.
Začnem miesiť a postupne pridávam kyslú smotanu a zvyšok vody. Všetko robím rukami, aby som cítila, ako sa cesto vyvíja.
Potom cesto položím na teplé miesto a nechám ho asi hodinu kysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
Po vykysnutí cesto rozdeľte na 4 časti a každú z nich rozvaľkajte na placku.
V hlbokej panvici rozohrejte olej a každú palacinku v ňom smažte, kým nezíska zlatistú farbu.
Hotové langoše vyberiem z oleja a osuším ich na papierových utierkach.
Hotové langoše potrite kečupom a posypte syrom.