REKLAMA
Lekvárový perník bez vajec a mlieka
Ak máte v strave rôzne intolerancie či alergie, to ešte neznamená, že si nemôžete dopriať chutný koláčik či dezert ku kávičke. A aj pre takýchto ľudí občas vymyslím recept, či už bez vajec, mliečnej bielkoviny, lepku a podobne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 200 g slivkový lekvár
- 50 ml olej
- 100 ml voda
- 70 g trstinový cukor
- 160 g hladká špladová múka
- 30 g kakao
- 1⁄2 balenia prášok do perníka
- 1 čl Perník
- 1 čl škorica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V miske zmiešame lekvár s vodou a olejom. Pridáme suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto. Rozotrieme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
2. Krok
Po dopečení som koláč ešte potrela polevou, ktorú som pripravila zmiešaním lekváru, kakaa a kokosového sirupu. Môžete ešte dozdobiť a podávať 😊