REKLAMA
Lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Môj tip na obed alebo sladkú bodku na záver
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 700 g zemiakov
- Štipka soli
- 250 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- maslo na potieranie
- 200 g slivkový lekvár
- 100 g mletý mak
- cukor práškový podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich najemno a pridáme vajce, štipku soli a postupne, hladkú múku. Vymiesime hladké a nelepivé cesto. S cestom sa snažíme pracovať rýchlo, lebo zemiaky môžu púšťať vodu. V prípade potreby prisypeme múku.
2. Krok
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Spravíme si z cesta valček, ktorý narežeme na rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme do kruhu a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Potierame roztopeným maslom. Slivkový lekvár vymiešame s makom a s práškovým cukrom, v prípade potreby môžeme pridať trošku prevarenej vody ak by sa nám zdala plnka príliš hustá.
3. Krok
Naplníme lokše a vychutnávame.
4. Krok
Dobrú chuť 💜