REKLAMA
Zdroj: GRECLAURENTIU from Getty Images
Losos s paradajkovou omáčkou
Vynikajúci grilovaný losos s paradajkovou omáčkou, ku ktorému sa hodí grilovaná zelenina a paradajková omáčka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kus lososových filetov
- soľ a korenie
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kus cibuľu
- 1 plechovku paradajok
- 100 ml bielych vín
- 1 lyžičku cukru
- 1 lyžičku sušenej bazalky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Lososa si osolíme, okoreníme a necháme odležať aspoň 15 minút.
2. Krok
Potom si na rozohriatej panvici na troche olivového oleja opražíme cesnak a cibuľu, až kým nebude mať cibuľa zlatistú farbu.
3. Krok
Pridáme plechovku paradajok, víno, cukor a bazalku. Premiešame a necháme povariť aspoň 10 minút, aby sa chute spojili.
4. Krok
Na druhej panvici alebo na grile si opražíme lososa. Najprv asi 4 minúty na jednej strane, potom ho otočíme a pečieme ešte 3 minúty alebo kým nie je mäkký.
5. Krok
Hotového lososa položíme na tanier a servírujeme s paradajkovou omáčkou a zeleninou.