Luxusná papriková nátierka s cesnakom
Muhammara nátierka z červenej pečenej papriky
Ingrediencie
- 1 kg červenej papriky
- 1 šálka Vlašských orechov
- 1⁄3 šálky olivového oleja
- 1 šálka nakrájanej červenej cibule
- 4 strúčiky nasekaný cesnak
- 2 Lyžice paradajkovej pasty
- 2 čl mletej rasce
- 2 čl čilli vločiek
- 1⁄2 šálky panko strúhanky
- 11⁄2 Lyžice melasy z granátového jablka
- 2 čl citrónová šťava
- 1 čl soľ
- 1⁄2 čl mleté čierne korenie
- olivový olej na poliatie
- 2 Lyžice opražených vlašských orechov na posypanie
- 1 Lyžice petržlenovej vňate
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici si opražíme na sucho vlašské orechy a odložíme bokom.
Zdroj: Youtube
Na panvicu si dáme trochu olivového oleja a opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita. Pridáme nasekaný cesnak, paradajkovú pastu, rascu a chilli a chvíľku necháme opražiť.
Zdroj: Youtube
Zmes z panvice dáme do mixéra, pridáme upečené odšupkované papriky ( tie sme si predtým dali upiecť na plech šupkou hore, potreté olivovým olejom), olivový olej, panko, citrónová šťava, soľ, melasa z granátového jablka a čierne mleté korenie a zmixujeme. Pridáme opražené vlašské orechy a opäť zmixujeme do hustej nátierky.
Zdroj: Youtube
Zmes vylejeme do misky, polejeme olivovým olejom, posypeme podrvenými opraženými vlašskými orechami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame na chlebe, alebo ako dip k zelenine. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube