REKLAMA
Zdroj: Julia Nagy from Getty Images
Maďarská rybacia polievka halászlé
Tradičná maďarská rybacia polievka halászlé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg ryba
- 2 kus cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 kus Papriky
- 4 kus paradajky
- 100 ml bieleho vína
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
- 1 l vody
- 3 Lyžice oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv si pripravte rybu - očistite, vykostite a naporcujte ju na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu, cesnak, papriku a paradajky nakrájajte na malé kocky.
3. Krok
Na oleji orestujte cibuľu a cesnak, potom pridajte papriku a paradajky.
4. Krok
Po chvíli prisypte papriku, premiešajte a podlejte vínom. To pridá polievke úžasnú arómu a hĺbku chuti.
5. Krok
Potom pridajte rybu, osoľte, okoreňte ju a prelejte vodou. Priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 2 hodiny.