REKLAMA

Zdroj: Canva

Maďarské rezne

Recept na šťavnaté maďarské bravčové rezne, ktoré si jednoducho pripravíte na obed či večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 plátky bravčové mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks paprika Pridané do
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl mletá paprika sladká Pridané do
  • 1 kl mletá paprika ostrá Pridané do
  • 200 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Bravčové mäso nakrájame na rovnaké veľké plátky a jemne ich naklepeme.

2. Krok

Mäso okoreníme soľou a čiernym korením a potom ho obalíme v múke.

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme olej a na ňom opečieme mäso z oboch strán, kým nie je pekne zlatisté. Opečené mäso si odložíme na tanier.

4. Krok

Na rovnakú panvicu dáme cibuľu a papriky. Smažíme približne 5 minút, kým nie sú cibuľa a papriky mäkké.

5. Krok

Do cibule a papriky pridáme pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku a ostrú papriku. Všetko spolu premiešame a pridáme paradajky.

6. Krok

Nakoniec pridáme hovädzí vývar a necháme všetko povariť asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.

7. Krok

Do hotovej omáčky pridáme paradajkový pretlak a jemne ju vmiešame. Omáčku ochutíme soľou a korením podľa potreby.

8. Krok

Opečené mäso vložíme späť na panvicu a polejeme ho omáčkou. Necháme všetko spolu podusiť na miernom ohni asi 10 minút.

Komentáre (1)

Peter_Cirbes 9. 5. 2023

Madari to nerobia na oleji ale bravcovej masti. Bravcove sa nikdy nerobi na oleji!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov