Zdroj: Canva
Maďarské rezne
Recept na šťavnaté maďarské bravčové rezne, ktoré si jednoducho pripravíte na obed či večeru.
Ingrediencie
- 4 plátky bravčové mäso
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks paprika
- 2 ks paradajka
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl mletá paprika sladká
- 1 kl mletá paprika ostrá
- 200 ml hovädzí vývar
- 2 pl paradajkový pretlak
- soľ a korenie
- hladká múka
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso nakrájame na rovnaké veľké plátky a jemne ich naklepeme.
Mäso okoreníme soľou a čiernym korením a potom ho obalíme v múke.
Na panvici si rozohrejeme olej a na ňom opečieme mäso z oboch strán, kým nie je pekne zlatisté. Opečené mäso si odložíme na tanier.
Na rovnakú panvicu dáme cibuľu a papriky. Smažíme približne 5 minút, kým nie sú cibuľa a papriky mäkké.
Do cibule a papriky pridáme pretlačený cesnak, mletú sladkú papriku a ostrú papriku. Všetko spolu premiešame a pridáme paradajky.
Nakoniec pridáme hovädzí vývar a necháme všetko povariť asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.
Do hotovej omáčky pridáme paradajkový pretlak a jemne ju vmiešame. Omáčku ochutíme soľou a korením podľa potreby.
Opečené mäso vložíme späť na panvicu a polejeme ho omáčkou. Necháme všetko spolu podusiť na miernom ohni asi 10 minút.
Madari to nerobia na oleji ale bravcovej masti. Bravcove sa nikdy nerobi na oleji!