REKLAMA
Makové rožky bez kysnutia
Niečo pre tých, čo majú radi mak. Makové rožky z jogurtového cesta, rýchlo hotové, chutné a navyše v zdravšej verzii ako tie kysnuté.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Cesto
- 150 g biely jogurt
- 300 g hladká špaldová múka
- 40 g ghí
- 1 kus vajce
- 30 g erythritol
- 1⁄2 čl soľ
- 1 čl prášok do pečiva
Plnka
- 150 g mletý mak
- 100 g džem slivkový
- 1 balenie vanilínový cukor
- 5 pl teplé mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame.
2. Krok
Rukami vypracujeme nelepivé cesto.
3. Krok
Rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 8 častí (ako pizza).
4. Krok
Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
5. Krok
Na širšiu časť vzniknutého trojuholníka dáme plnku, zrolujeme a mierne zahneme.
6. Krok
Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
7. Krok
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.