Makovo-višňová štrúdľa SCD
Makovo-višňová štrúdľa SCD
Ingrediencie
Na tekvicové cesto potrebujeme
- 500 g mladej tekvice
- 4 velke vajcia
- 1 čl oleja
- 1 pl medu
- 2 pl banánovej múky
- 3⁄4 čl Čajové Sódy bikarbóny
- Štipka soli
Makovo-višňová plnka
- 200 g mletého maku
- 300 g čerstvých odkôstkovaných mrazených višní
- 40 g práškovej želatíny
- 4 pl medu
- 1 nastrúhaná kôra z citróna
- 300 ml vody na mak
- 300 ml studenej vody na želatínu
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle, necháme vypotiť 30 minút a poriadne vyžmýkame. Vajcia vyšľaháme, pridáme tekvicu, olej, med, banánovú múku, soľ, sódu bikarbónu.
Rozmixujeme na hladké cesto, necháme postáť 10 min. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a pečieme 20 min.pri 185 st. Upečené cesto preklopíme na ďalší pečiaci papier a necháme vychladnúť.
Do studenej vody dáme napučať želatínu na 15 min. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu , vsypeme mak, necháme povariť 5 minút.
Odstavíme, pridáme višne, med, citrónovú kôru a poriadne premiešame. Napučanú želatinu roztopíme na miernom ohni, pomaly vlejeme do makovej zmesi, jemne zamiešame a necháme tuhnúť. Občas premiešame. Táto zmes môže tuhnúť aj 3 hodiny!
Ak je plnka dostatočne tuhá, natrieme ju na tekvicový plát, zrolujeme a opäť necháme stuhnúť min.1 hod. Stuhnutú roládu nakrájame.