Malinovo- maková torta
Malinovo- maková torta
Ingrediencie
Cesto
- 100 g zma knute maslo
- 30 g pra s kovy cukor
- 1 cukor vanili novy
- 1 cukor s koricovy
- štipka soli
- 4 vajcia g pra s kovy cukor
- 100 g mletý mak
- 70 g hladka mu ka
Krém
- 50 ml vody
- 1 pl citro novej s t avy
- 1 bali c ek z elati ny droetker sk
- 500 ml kyslej smotany
- 1 cukor vanili novy droetker sk
- 4 pl pra s kove ho cukru
- 200 ml smotany na s l ahanie
- 100 g mali n
Ozdoba
- 200 g mali n
- 1 balenie tortove z ele červené
Najnovšie letáky
Postup
Maslo s 30 g práškového cukru , vanilínovým cukrom , škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Bielka s 90 g práškového cukru osobitne vyšľaháme dotuha. Sneh opatrne vmiešame k žĺtkovej hmote.
Mak zmiešame s múkou , pridáme do cesta a všetko spolu premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C ( zavisí od rúry). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Ak by bol povrch trochu po upečení nerovný, nožíkom ho zarovnajte.
Krém:Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme napučať a následne ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor dobre vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačku ,maliny a želatínu. Krém nanesieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Nakoniec poukladáme maliny a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu .