REKLAMA
Zdroj: Michael Edwards from Getty Images
Marináda na pečené kura
Jednoduchá marináda, ktorá sa perfektne hodí na pečené kura.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus kurča
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 ml sójovej omáčky
- 2 pl Med
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 2 pl rastlinného oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Začnime tým, že si pripravíme našu marinádu. V miske zmiešajte cesnak pretlačený cez lis, sójovú omáčku, med, soľ a mleté čierne korenie.
2. Krok
Kurča osušte papierovou utierkou a jemne ho namažte rastlinným olejom.
3. Krok
Následne kura vložte do misky s marinádou a dôkladne ho s ňou pretrieme. Môj tip je, necháme ho marinovať v chladničke, aspoň 2 hodiny, ale ideálne cez noc.
4. Krok
Pred tým, ako kura vložíte do rúry, nechajte ho dosiahnuť izbovú teplotu.
5. Krok
Pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C približne 1 - 1,5 hodiny, ale presný čas pečenia závisí od veľkosti kuracieho. Nezabudnite kura počas pečenia občas potierať zostatkom marinády.