REKLAMA
Zdroj: hsvrs from Getty Images Signature
Maslo z medvedieho cesnaku
Chutné a zdravé maslo, ktoré je ideálne na prípravu toastov alebo ako doplnok k grilovaným jedlám. Medvedí cesnak je výnimočne zdravý a jeho chuť vynikne najmä v spojení s maslom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 200 g maslo
- 50 g medvedí cesnak
- 1 ks citrón
- 1 strúčik cesnak
- 1⁄2 čajovej lyžičky soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme všetky suroviny. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nadrobno nakrájame.
2. Krok
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a následne ho vložíme do mixéra. Pridáme nakrájaný cesnak, šťavu z polovice citróna, pretlačený česnak a soľ.
3. Krok
Všetko spolu dôkladne rozmixujeme do hladka.
4. Krok
Hotové maslo preložíme do misky, kde ho necháme odležať v chladničke aspoň 2 hodiny pred podávaním. Pred podávaním ho necháme 10 minút zohriať pri izbovej teplote.