REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Mäso s tarhoňou
Tarhoňa s mäsom je obľúbená klasika.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Tarhoňa
- 1 hrnček tarhoňa
- 2 hrnčeky voda
- 2 pl olej
- soľ
Mäso
- 600 g bravčové stehno
- 1 Cibuľa
- 1 pl hladká múka
- 1 pl bravčová masť
- 1 Hŕstka sušené hríby
- kmín drvený
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr si v hrnci rozpálime masť a sprudka na nej opečieme mäso nakrájané na kocky.
2. Krok
Keď sa mäso zatiahlo, poprášime ho múkou. Osolíme, okoreníme a pridáme kmín.
3. Krok
Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď nám mäsko zmäkklo pridáme hrsť hríbov. Spolu podusíme ešte aspoň 15 minút.
4. Krok
V druhom hrnci si rozpálime olej, pridáme naň tarhoňu. Tarhoňu by sme mali opekať naozaj do hneda. Má lepšiu chuť. Pridáme vodu, osolíme podľa chuti a zakryjeme. Necháme dusiť, kým sa voda nevyparí. Vypneme a horúcu tarhoňu premiešame.
Poznáme recept len vy nedávate cibuľu keď robíte mäso všade sa dáva ja aj tarhonu robím cibuľou ďakujem ♥️💕🥹😗🥰