REKLAMA
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu, ale hodi sa aj knedľa
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 50 g Papriky
- 50 g cukety
- 3 cherry paradajky
- 1 Lyžice paradajkového pretlaku
- 40 ml ovseného krému
- 1⁄3 cibule
- maslo ghee maslo
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 100 g mletého mäsa
- 1 vajíčko
- 3 Lyžice strúhanky
- 1 lyžička nasekanej pažítky vňatky
- majoránka
- mleté čierne korenie
Príloha
- zemiak
- maslo
- mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cibuľu si nakrájame, osmahneme na masle. Pridáme nakrájanu papriku a paradajky a nastrúhanú cuketu.
2. Krok
Okoreníme, podlejeme vodou a dusime do mäkka.
3. Krok
Ak je zmes mäkká, vymixujeme. Pridáme pretlak a ovsený krém a chvíľu povarime. Odstavíme.
4. Krok
Mäso zmiešame s vajíčkom, pridáme strúhanku. Podľa potreby, aby sa dali guličky tvarovať. Okorenime, pridáme pažítku a vytvarujeme guličky.
5. Krok
Guličky ukladáme na papier na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
6. Krok
Pečieme na 220/20-25 minút do zlatista.
7. Krok
Veľkosť jednej guličky=1 lyžica
8. Krok
Guličky pred vložením do rúry môžte pokvapkať olejom.
9. Krok
Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu, ale hodia sa aj cestoviny.
10. Krok
Dobrú chuť!