REKLAMA

Zdroj: Pronima Marina from Getty Images Pro

Medovníková chalúpka

Recept na chutnú a krásnu medovníkovú chalúpku, ktorá neodmyselne patrí ku Vianociam.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Pre medovníky:

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 150 g moučkového cukru Pridané do
  • 2 kus veľké vajíčka Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 2 Lyžice Med Pridané do
  • 1 lyžička Prášku do pečiva Pridané do
  • 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny Pridané do
  • 1 lyžička klinčekov Pridané do
  • 1 lyžička škorice Pridané do

Pre zdobenie:

  • 1 bielok na polevu Pridané do
  • 300 g cukru v prášku Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Pred začiatkom pečenia si pripravíme všetky suroviny.

2. Krok

Maslo, cukor a med roztopíme v hrnci na strednom ohni. Potom ho odstavíme a pridáme vajíčka, soľ, škoricu, klinčeky, sódu bikarónu a prášok do pečiva.

3. Krok

Postupne do zmesi pridávame múku a vymiešame cesto. Kľudne ho upravte podľa potreby pridaním múky alebo tekutiny.

4. Krok

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odležať v chladničke aspoň hodinu. Toto je kľúčový krok, aby sa cesto lepšie spracovávalo.

5. Krok

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme jednotlivé časti chalúpky. Podľa mojej skúsenosti je dobre mať pripravenú predlohu, podľa ktorej vykrajujeme jednotlivé časti.

6. Krok

Pečieme pri teplote 180°C asi 10-12 minút. Necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Medovníky spojíme bielkovou polevou a necháme zaschnúť. Bielkovú polevu pripravíme jednoducho - bielok vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor v prášku.

8. Krok

Chalúpku ozdobíme cukrovou polevou a vianočnými dekoráciami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov