Moja hrachová polievka
Polievka zo žltého poleného hrachu je plná zdravej zeleniny a dokonalej plnej chuti. Je to jednoduchý tip na večeru alebo obed, ktorý určite poteší celú rodinu.
Ingrediencie
- 1 hrnček žltý hrach polený
- 2 pl olivový olej
- 1 stredná mrkva (na kocky)
- 1 žltá cibuľa (na drobno)
- 2cm zeleru (na kocky)
- 1 stredný zemiak (na kocky)
- 300 ml voda
- 1 čl soľ
- čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička vegeta
- 1 pl sušený majorán
- 3 strúčiky cesnak (lisovaný) s 2 čl olivového oleja
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Uvaríme si hrach separátne v 4 hrnčekoch vody asi 40 minút, až kým sa hrach celkom nerozíde.
V hrnci si zahrejeme na miernom ohni olivový olej. Pridáme cibuľu, mrkvu, zeler do hrnca. Pridáme soľ, čierne korenie a vegetu. Opekáme na malom ohni asi 5 minút.
Prilejeme vodu, pridáme zemiaky a privedieme do varu. Varíme 15 minút pod pokrievkou, až kým zelenina nie je mäkká.
Pridáme uvarený hrach aj s vodou. Pridáme cesnak zmiešaný s olejom, majorán a sójovú omáčku. Necháme tiahnuť ešte 3 minúty nech sa chute spoja.
Polievku ochutnáme, poprípade dosolíme alebo dokoreníme. Hotovú polievku podávame s krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami.