Mrkvová torta
Dokonalá mrkvová torta, ktorej chuť skvele dopĺňa karamel.
Ingrediencie
Korpus
- 350 g očistená mrkva
- 5 ks vajce
- 100 ml olej
- 200 g trstinový cukor
- 200 g hladká múka
- 200 g polohrubá múka
- 150 g Mleté vlašské orechy
- 1 čl prášok do pečiva
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 čl mletá škorica
Krém
- 750 g mascarpone
- 750 g Polotučný tvaroh
- 250 ml smotana na šľahanie
- 140 g práškový cukor
- domáci karamel
- karamelové sušienky
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu nastrúhame na jemno. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame olej. Múku preosejeme a zmiešame všetky suché ingrediencie. Suchú zmes postupne zľahka vmiešame k vajíčkovej zmesi. Nakoniec primiešame aj nastrúhanú mrkvu. Cesto rozotrieme do formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Vyskúšame špajdlou. Pár minút po dopečení uvoľníme z formy, prevrátime a stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť.
Mascarpone so smotanou vyšľaháme do polotuha. Pridáme tvaroh a cukor a šľaháme do tuhého krému.
Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Ak máme príliš nerovný vrch tak ho zrežeme. Na podnos si dáme plát, naplníme krémom, dáme vrstvu karamelu a rozmrvené sušienky. Postup zopakujeme. Na posledný plát korpusu rozotrieme už len krém. Odložíme stuhnúť do chladničky a dozdobíme podľa predstáv.
Ja som zo zrezaného korpusu a trošky krému urobila guličky, ktorými som tortu dozdobila
Tortu som plnila vo ráfiku, v ktorom som mala po vnútornej strane tortovú fóliu. Po zachladení som fóliu stiahla a tortu dozdobila 😊