Mrkvové cupcakes
Tieto mrkvové cupcakes sú plné skvelej, lahodnej a neodolateľnej chuti a zdobené sú bohatou krémovou polevou. Je to perfektný dezert pre vás a vašich blízkych počas prichádzajúcich sviatkov.
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g mrkva (najemno nastrúhaná)
- 200 g múka
- 100 g vlašské orechy
- 3 čl kypriaci prášok
- vanilka (mletá)
- 1 čl škorica
- štipka soľ
- 125 ml javorový sirup
- 100 ml kokosový olej (roztopený)
- 80 ml rastlinné mlieko
- 100 g jablkové pyré
- 1 čl jablčný ocot
Poleva
- 200 g vegan nátierkový syr
- 2 pl ryžový sirup
- vanilka (mletá)
Najnovšie letáky
Postup
Nahrejeme si trúbu na 180°C a plech na muffiny (12ks) vyložíme papierikmi na muffiny.
V separátnej miske si zmiešame múku, vlašské orechy, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a vanilku.
Vo veľkej miske si zmiešame jablkové pyré, olej, sirup, mlieko a ocot.
Pridáme múčnu zmes k zmiešaným mokrým ingredienciám a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a zľahka premiešame.
Cesto rozdelíme do jednotlivých muffinov a dáme piecť na 25 minút alebo až kým špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá. Necháme úplne vychladnúť.
Medzitým si pripravíme polevu. V miske si ručným mixérom zmiešame všetky ingrediencie do hladkého krému. Na zdobenie použijeme buď polievkovú lyžicu alebo sáčok na zdobenie. Každý cupcake zdobíme marcipánovou mrkvičkou, posekanými pistáciami alebo dekoráciou podľa vlastného výberu.