REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Mrveničkový koláč s tvarohom a ovocím
Úžasný rebarborový koláč s posýpkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto
- 300 g múka
- 11⁄2 dl olej
- 2 pl kyslá smotana
- 1 pl kryštálový cukor
- Štipka soľ
- 11⁄2 dl mlieko
- 1⁄2 kocka droždia
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 3 pl kryštálový cukor
- 1 žĺtko
Ovocie
- čerstvá rebarbora
Posýpka
- maslo
- hrubá múka
- cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku kryštálového cukru a necháme vybehnúť kvások.
2. Krok
Hladkú múku preosejeme, pridáme štipku soli, kyslú smotanu, olej, kvások a vymiešame vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
3. Krok
Na plnku vymiešame tvaroh s cukrom a vaječným žĺtkom.
4. Krok
Pripravíme si posýpku, zmiešame všetky ingrediencie na sypkú hmotu.
5. Krok
Cesto si dáme na vymastený a pomúčený plech, dáme naň tvarohovú plnku, nakrájanú rebarboru a vrch zasypeme posýpkou.
6. Krok
Koláč pečieme na 180 stupňov asi 30 minút.