Zdroj: Angelika Heine from Canva
Nadýchaný jablkový koláč s drobenkou
Jabłecznik s drobenkou je tradičný poľský dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť. Sladké jablká, nadýchané pečivo a chrumkavá omrvinka - kombinácia chutí, ktorá uspokojí každého gurmána.
Ingrediencie
Na cesto:
- 2 poháre múka
- 1 pohár cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 100 g maslo
- 3 ks vajcia
- 1⁄2 pohár Mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Na drobenie:
- 1⁄2 pohára múka
- 1⁄4 pohára cukor
- 50 g studené maslo
Na náplň:
- 5 ks Veľké jablká
- 1 lyžica škorica
- 3 lyžice cukor
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu na pečenie vymažte maslom a vysypte múkou.
Jablká umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Zmiešajte ich s cukrom a škoricou a nechajte 10 minút odstáť.
Vo veľkej miske rozdrobte maslo s múkou a cukrom tak, aby vznikli malé hrudky - to bude naša mrvenička.
V inej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a vanilkový extrakt.
Do formy dajte lyžicou cesto, navrch poukladajte jablká a posypte drobenkou.
Pečte približne 60 minút, kým nie je tyčinka suchá.
Jablkový koláč nechajte vo forme vychladnúť a potom ho vyklopte na tanier. Vychutnajte si ho!