REKLAMA
Zdroj: Canva
Nadýchaný piškótový korpus
Výborný a nadýchaný piškótový korpus na tortu ale aj rôzne rezy, rolády a guličky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 40 g polohrubá múka
- 30 g kryštálový cukor
- 30 g horúca voda
- 14 g olej
- 3 ks veľké vajcia
- 1 ks kypriaci prášok
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na začiatok oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli.
2. Krok
Žĺtky miešame s cukrom na vyšších obrátkach pokiaľ nevznikne hustá pena. Potom obrátky znížime a k pene zašľaháme vodu a olej.
3. Krok
Keď máme základ hotový, postupne po lyžiciach pridávame múku a sneh. Mixér máme nastavený na najnižších obrátkach.
4. Krok
Na záver do cesta zapracujeme pomaličky kypriaci prášok.
5. Krok
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme ho v predhriatej rúre na 180°C približne 15 - 20 minút. Nadýchaný piškótový korpus je upečený vtedy, ked má nádherný zlatistý povrch.