REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Najlepšia kulajda
Najlepšia kulajda je tradičná česká polievka, ktorá si vďaka svojej jedinečnej chuti a krémovej konzistencii získala srdcia mnohých gurmánov. Je to hustá polievka, ktorej hlavnými zložkami sú huby, zemiaky, kyslá smotana a kôprová omáčka, zvyčajne ozdobená vajíčkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g zemiaky
- 200 g čerstvé huby
- 1 ks Cibuľa
- 2 Lyžice maslo
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 Lyžica soľ
- 1 Lyžica papriky
- 8 ks vajcia
- 4 Lyžice kyslá smotana
- 1 hrst Kôpor
- 1 taška Sušený kôpor
- 2 Lyžice Ocot
- 4 l vody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Nakrájanú cibuľu osmažte na masle dozlatista, pridajte nakrájané huby a orestujte.
2. Krok
Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte ich vodou.
3. Krok
Varte, kým zemiaky nezmäknú.
4. Krok
Medzitým v miske rozšľahajte 4 vajcia, pridajte kyslú smotanu, ocot a sušený kôpor. Zmes vlejte do polievky.
5. Krok
Zvlášť varte vajcia natvrdo.
6. Krok
Polievku zahustite zmesou múky a trochy vody, dochuťte soľou a korením.
7. Krok
Nakoniec kulajdu podávajte s vajíčkom a posypte ju čerstvým kôprom.