REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ThU-RwUjpwBl4MF0AZsx/e23e820a28bd88a8f6e7726745a7a1.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Najlepšie banánové rezy
Recept na najlepšie banánové rezy, ktoré sa hodia na každú príležitosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 2 ks banány
- 200 g cukor
- 300 g hladká múka
- 2 čajové lyžičky prášok do pečiva
- 2 ks vajcia
- 150 ml mlieko
Puding
- 1 balenie vanilkový puding
- 500 ml mlieko
- 50 g cukor
Šľahačka
- 200 ml smotana na šľahanie
- 2 lyžičky cukor na šľahanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C a pripravte si pekáč. V hlbšej mise popučte banány a pridajte cukor, múku, prášok do pečiva, vajcia a mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste získali hladké cesto.
2. Krok
Cesto vylejte do pripraveného pekáča a pečte približne 30 minút. Medzitým si pripravte puding podľa návodu na balení. Po upečení nechajte koláč trochu vychladnúť a potom naň rovnomerne vylejte hotový puding.
3. Krok
Smotanu vyšľahajte s cukrom a potom ju rovnomerne nanesiete na vrch koláča s pudingom. Koláč nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 2 hodiny pred podávaním a môžete ho ešte dozdobiť podľa vlastných predstáv.