REKLAMA
Najlepšie linecké koláčiky s maslom
Tieto výborné linecké koláčiky starej mamy musíte naozaj vyskúšať ! Koláčik, ktorý nesmie chýbať na štedrovečernom stole.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 250 g maslo
- kôra z citróna (bio)
- 1 pl vanilkového cukru
- 110 g práškového cukru
- 2 žĺtko
- 300 g špaldová hladká múka
- 3 pl mletý mak
- lekvár
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Maslo izbovej teploty si vymiešame so žĺtkami, vanilkovým aj práškovým cukrom a kôrou z bio citróna.
2. Krok
Postupne pridávame múku a mak, vypracujeme hladké cesto.
3. Krok
Cesto si zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať cez noc.
4. Krok
Druhý deň si cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na 3cm hrúbku. Vykrajujeme formičkami tvary a do každého druhého urobíme malý otvor.
5. Krok
Pečieme na 150°C pár minút, kým nebudú krásne zlatisté.
6. Krok
Vychladené koláčiky zlepíme džemom alebo krémom podľa chuti.