REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Najlepšie žĺtkové rezy
Tradičný recept na žĺtkové rezy, ktoré sa hodia na akúkoľvek príležitosť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 250 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 250 g vlašské orechy
- 150 g polohrubá múka
- 3 lyžičky kypriaci prášok do pečiva
- 6 ks vaječné bielka
Žĺtková poleva:
- 6 ks vaječné žĺtky
- 250 g práškový cukor
Na ozdobenie:
- čokoláda na varenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
2. Krok
Postupne pridáme múku, orechy a prášok do pečiva.
3. Krok
Z vaječných bielkov vyľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame do cesta.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech, ktorý je natretý maslom a vysypaný múkou.
5. Krok
Cesto pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút na 180°C.
6. Krok
Žĺtky vymiešame metličkou s práškovým cukrom dohladka.
7. Krok
Cesto vyberieme z rúry a ešte horúce polejeme žĺtkovou polevou.
8. Krok
Žĺtkové rezy po vychladnutí polejeme čokoládou.