REKLAMA
Zdroj: FackF from Getty Images
Nakladané červené paradajky
Chutné a aromatické nakladané paradajky, ktoré sú ideálnou pochúťkou na letné dni. Vhodné na grilovačky alebo ako doplnok k hlavným jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg čerstvé červené paradajky
- 500 ml voda
- 500 ml Biely ocot
- 2 Lyžice soľ
- 2 Lyžice cukor
- 4 Kúsky cesnak
- 1 Lyžice Celé korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Paradajky poriadne umyjeme a odstránime z nich stopky.
2. Krok
Do hrnca nalejeme vodu, pridáme ocot, soľ, cukor, celý cesnak a celé korenie a všetko spolu povaríme.
3. Krok
Do vriacej zmesi vložíme paradajky a všetko necháme 5 minút povariť.
4. Krok
Paradajky spolu s nálevom preložíme do sterilizovaných pohárov a dôkladne uzavrieme.
5. Krok
Poháre obrátime dnom hore a necháme vychladnúť.
6. Krok
Uskladnite na chladnom a tmavom mieste. Paradajky sú pripravené na konzumáciu po 2 týždňoch.