Náš domáci krémeš
Krémeš z lístkového cesta
Ingrediencie
- 2 cesto rolky lístkové
- 1 l mlieko
- 1 žĺtok ks zlatý klas
- 2 ks vanilkový cukor
- 160 g hladká múka
- 220 g kryštálový cukor
- 90 g maslo
- 1 ks šľahačka v prášku
- mandľové lupienky
- cukor práškový na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Lístkové cestá vyberieme z chladničky 30 minút pred pečením. Obidve rozrolujeme, každé preložíme na plech, popicháme vidličkou a dáme upiecť (15 minút na 180 °C).
V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania, aby sme nemali hrudky. Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa v kréme spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme.
Z mlieka a šľahačky v prášku pripravíme podľa návodu na obale šľahačku. Na jeden plát lístkového cesta nanesieme krém a naň rozotrieme šľahačku.
Druhý plát lístkového cesta rozmrvíme v miske na malé kúsky a rovnomerne nimi posypeme zákusok spolu s práškovým cukrom. Ozdobíme mandľovými lupienkami, dáme do chladničky a už len počkať, kým stuhne.