Nepečená malinová torta s mascarpone
Nepečená dobrota ideálna na horúce letné dni.
Ingrediencie
CESTO
- 300 g maslové sušienky
- 125 g maslo
- 3 čl strúhaná citrónová šťava
- 1 čl citrónová šťava
MALINOVÁ PLNKA
- 600 g maliny
- 3 pl krupicový cukor
- 2 pl voda
- 6 ks plátky želatíny
- 100 ml ovocná šťava
MASCARPONE PLNKA
- 500 g mascarpone
- 1 pl orechový likér
- 100 g práškový cukor
- 100 ml biely jogurt
- 2 ks lístky mäty
- 1 ks želatínový stužovač
Najnovšie letáky
Postup
Najemno pomleté sušienky, maslo a strúhanú citrónovú kôru so šťavou spolu spracujeme. Hmotu natlačíme do vymastenej okrúhej tortovej formy s priemerom 24 cm. Odložíme do chladu na 30 minút.
450 g malín, krupicový cukor a vodu na miernom plameni povaríme, pokým sa cukor neroztopí. Odstavíme, masu rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. V ovocnej šťave napučanú želatínu rozpustíme. Zvyšné maliny opáchneme, osušíme a väčšie rozkrojíme. Do prepasírovanej malinovej šťavy vmiešame rozpustenú želatínu a pridáme maliny. Plnku navstvíme na stuhnutý korpus a celú formu necháme približne 1 hodinu v chlade.
Mascarpone s jogurtom, práškovým cukrom a likérom vymiešame. Pridáme nadrobno nasekané lístky mäty, podľa návodu pripravený želatínový stužovač a zľahka zamiešame. Natrieme na stuhnutú malinovú plnku a odložíme na 4 hodiny do chladu. Ozdobíme malinami, alebo iným drobným ovocím.