Zdroj: Freepik
Nepečený čokoládový koláč Eclair
Tento dekadentný čokoládový koláč Eclair je obľúbený.
Ingrediencie
- 2 balíky Instantného vanilkového pudingu
- 3 poháre Mlieka
- 1 paket Zmäknutého smotanového syra
- 1 kontajner šľahačková poleva, rozmrazená
- 1 balík Grahamových sušienok
- 1⁄2 pohár nesoleného masla
- 1 pohár kryštálového cukru
- 0.3 pohár kakao
- 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
- 1⁄2 pohár Kvalitnej horkej čokolády (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite šľahaním instantného pudingu a mlieka, kým nezačne hustnúť. Zvyčajne to trvá približne 2-3 minúty.
Do pudingovej zmesi pridajte zmäknutý tvaroh. Uistite sa, že ste dobre premiešali, aby ste nemali žiadne hrudky. Odporúčam použiť ručný mixér, aby bola zmes hladšia.
Jemne vmiešajte vyšľahanú polevu, aby bola zmes ľahká a nadýchaná.
Potom si pripravte pekáč s rozmermi 9x13 palcov a dno vyložte jednou vrstvou grahamových sušienok.
Na vrstvu grahamových sušienok nalejte polovicu krémovej pudingovej zmesi a rovnomerne ju rozotrite.
Zopakujte ďalšiu vrstvu grahamových sušienok a potom zvyšok pudingu.
Nakoniec na vrch položte poslednú vrstvu grahamových sušienok.
Na prípravu čokoládovej polevy zmiešajte maslo, cukor a kakao v hrnci na miernom ohni. Varte, kým zmes nezačne mierne vrieť, potom ju stiahnite z ohňa a vmiešajte vanilkový extrakt a horkú čokoládu (ak ju používate). Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a omáčka nebude hladká.
Vrchnú vrstvu grahamových sušienok polejeme teplou čokoládovou polevou a uhladíme stierkou.
Koláč prikryte a nechajte v chladničke aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc, aby bol výsledok čo najlepší. Grahamové sušienky zmäknú, takže budú pripomínať tortu, a chute sa krásne spoja.