REKLAMA

Zdroj: JamieRogers1 from Getty Images

Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou

Vynikajúci letný recept na nové zemiaky plní chuti a vône petržlenovej vňate.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 112 kg nové zemiaky Pridané do
  • 1 väzka petržlenová vňať Pridané do
  • 4 pl olivový olej Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Zemiaky dôkladne umyte a nechajte v pôvodnej šupke. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou tak, aby boli úplne ponorené a pridajte soľ. Varte na strednom ohni približne 25-30 minút, alebo kým sú zemiaky úplne mäkké.

2. Krok

Kým sa zemiaky varia, opláchnite petržlenovú vňať a nakrájajte ju na malé kúsky.

3. Krok

Keď sú zemiaky uvarené, scedíte vodu a zemiaky ešte horúce preložíte do misy. Pridajte k nim olivový olej a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešajte, aby sa chuti prepojili.

4. Krok

Podávajte teplé. Toto jedlo je skvelé ako príloha k mäsitým pokrmom, ale môže byť tiež ľahkým a zdravým hlavným chodom na letné dni.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov