REKLAMA
Zdroj: JamieRogers1 from Getty Images
Nové zemiaky s petržlenovou vňaťou
Vynikajúci letný recept na nové zemiaky plní chuti a vône petržlenovej vňate.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg nové zemiaky
- 1 väzka petržlenová vňať
- 4 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky dôkladne umyte a nechajte v pôvodnej šupke. Vložte ich do hrnca, zalejte vodou tak, aby boli úplne ponorené a pridajte soľ. Varte na strednom ohni približne 25-30 minút, alebo kým sú zemiaky úplne mäkké.
2. Krok
Kým sa zemiaky varia, opláchnite petržlenovú vňať a nakrájajte ju na malé kúsky.
3. Krok
Keď sú zemiaky uvarené, scedíte vodu a zemiaky ešte horúce preložíte do misy. Pridajte k nim olivový olej a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešajte, aby sa chuti prepojili.
4. Krok
Podávajte teplé. Toto jedlo je skvelé ako príloha k mäsitým pokrmom, ale môže byť tiež ľahkým a zdravým hlavným chodom na letné dni.