REKLAMA
Zdroj: phbcz from Getty Images
Oškvarková pomazánka
Tradičná pomazánka s oškvarkami, vajcom a kyslou uhorkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g oškvarky
- 100 g maslo
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks vajcia
- 1 Štipka soľ a korenie
- kyslá uhorka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Oškvarky si posekáme na menšie kúsky a cibuľu na drobno nakrájame.
2. Krok
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a oškvarky a osmažíme do zlatova.
3. Krok
Nakrájaný cesnak pridáme k oškvarkom a cibuli a osmažíme ešte chvíľu.
4. Krok
Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nastrúhame.
5. Krok
Do misky pridáme oškvarky s cibuľou, nastrúhané vajcia, nakrájanú kyslú uhorku, soľ a korenie a premiešame.
6. Krok
Pomazánku necháme v chladničke aspoň hodinu odležať a potom podávame na chlebe.